Здорова та приваблива шкіра – мрія багатьох людей, але дуже часто ця мрія нездійсненна через неприємні захворювання. З акне, або ж вугровою хворобою, стикається величезна кількість людей. Багато хто мали проблеми зі шкірою в пубертатному періоді; значна кількість чоловіків і жінок зазнають труднощів із запаленням шкірних покривів і після 20 років. Тому третиноїн привернув до себе увагу великих компаній-виробників.

Тож для людей з цією проблемою є хороша новина: компанія Ortho Dermatologics випускає перший лосьйон з третиноїном – Altreno. FDA (Food and Drug Administration – агентство Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США) схвалило препарат, а це означає, що він появиться на ринку вже в кінці цього року.

FDA відповідає за збереження здоров’я населення шляхом регулювання і нагляду в галузі безпеки харчових продуктів, тютюнових виробів, харчових добавок, ліків (як рецептурних, так і безрецептурних), вакцин, медичних пристроїв і ветеринарних препаратів. До завдань агентства входить контроль за дотриманням законодавчих норм у сфері підтримки якості продуктів харчування, лікарських препаратів і косметичних засобів.

Коротко про третиноїн

Третиноїн, який входить до складу даного лосьйону, довів свою ефективність в проведених клінічних дослідженнях, в яких брали участь близько 1640 осіб у віці від 9 років і старше. Використання лосьйону призвело до статистично значимого зменшення запальних і незапальних процесів на шкірі.

Третиноїн найбільш часто використовується для лікування акне. Це перший ретиноїд, розроблений спеціально для такого використання. Третиноїн – це форма вітаміну А у вигляді карбонової кислоти, також відомий як повністю транс-ретиноїдна кислота, або ATRA. Це – ретиноїд першого покоління, що часто використовується для лікування вугрів і фолікулярного кератозу. Продається у вигляді кремів або гелів. Третиноїн є найбільш вивченим ретиноїдом, використовуваним для лікування фотостаріння. Іноді він використовується як засіб проти випадіння волосся і входить до складу багатьох комерційних продуктів для уповільнення старіння шкіри і позбавлення від зморшок. Третиноїн також використовується для лікування і зменшення появи розтяжок за рахунок збільшення виробництва колагену в шкірі.

При зовнішньому застосуванні посилює проліферацію клітин в сосочковому шарі шкіри, знижує зчеплення клітин, що беруть участь в утворенні вульгарних вугрів. При обробці відкритих вугрів сприяє вирівнюванню поверхні шкіри без ознак запалення. При обробці закритих вугрів сприяє їх переходу у відкриті угрі або папули, які потім заживають без рубцювання після видалення кератиновой пробки. Запобігає утворенню нових вугрів.

Однак, не дивлячись на таку кількість корисних властивостей, третиноїн має і недоліки. При використанні третиноїну на уражених ділянках шкіри можуть спостерігатися сухість або підвищена чутливість до сонячного світла. У більш чутливих пацієнтів можуть також проявлятися такі побічні ефекти, як почервоніння, лущення, свербіж і печіння шкіри. При проходженні курсу лікування пацієнтам необхідно дотримуватися обережності і слідувати рекомендаціям свого лікаря.

Більше новин